Teemat

Tekeekö uskova syntiä

TEKEEKÖ USKOVA SYNTIÄ?

1 Joh 3:1-24, Raamattuopisto, ARK 2014

Jeesus on 1 Joh 3:n keskeisin sanoma

Tämänkin Johanneksen kirjeen luvun keskeisin asia on todistus Jeesuksesta Kristuksesta. Näin on jokaisen Raamatun luvun kohdalla. Mitä Johannes sanoikaan kirjoittamisensa tavoitteesta: ”Tämä on kirjoitettu siksi, että te uskoisitte Jeesuksen olevan Kristus, Jumalan Poika, ja että teillä, kun uskotte, olisi elämä hänen nimensä tähden” (Joh 20:31; 1 Joh 5:13). Kaikki Raamatussa ajaa meidät kohti Jeesusta ja uskomaan häneen. 

Siunas ja tuska

SIUNAUS JA TUSKA MATKAKUMPPANINA

SRO 2014

Otsikossamme oikeastaan ensin pitäisi opetuksen tähden olla tuska, sillä tuska saa aikaan siunauksen, jos se kannetaan Herran eteen kuten Hanna (1 Sam 1:16).

Jumalan rauha

JUMALAN RAUHA VARJELEE TEIDÄN SYDÄMENNE JA AJATUKSENNE

Tapiola 2009

Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa (Fil 4:6-7).

Opi huokailemaan Herran puoleen!

Olemaan kanssaan

”OLEMAAN KANSSAAN”

Vihti 2009

Johdanto

”Sitten Jeesus nousi vuorelle. Hän käski luokseen ne, jotka hän oli valinnut, ja he lähtivät hänen mukaansa. Nämä kaksitoista Jeesus kutsui olemaan kanssaan lähettääkseen heidät saarnaamaan ja valtuuttaakseen heidät karkottamaan saastaisia henkiä” (Mark. 3:13-15).

Näkyjä verhon taakaa

NÄKYJÄ VERHON TAKAA

2010

Mikä meitä odottaa?

Ihmistä on kautta aikojen kiinnostanut kysymys tulevaisuudesta niin henkilökoh­taisessa elämässä kuin koko maailman kohtaloissa. Tulevaisuus on tällä hetkellä vielä aivan kuin verhon takana ja olemme kiinnostuneita raottamaan sitä nähdäksemme, mikä meitä siellä odottaa. Mikä on siis tulevaisuutemme täällä ajassa ja mitä se on ajan rajan tuolla puolen iankaikkisuudessa?

Kestänkö uskossa

KESTÄNKÖ USKOSSA, PÄÄSENKÖ PERILLE?

Hengellisillä syventymispäivillä 2014

 Miten kestämme loppuun asti niin, että pääsemme perille? Se on tänäänkin elämämme tärkein kysymys. Vastaaminen on siksi vaikeaa, että siihen sisältyy koko elämämme kristittynä ja se on myös asia, josta viimeisen sanan sanoo itse Herra.

He näkivät vain Jeesuksen

HE NÄKIVÄT VAIN JEESUKSEN

Kristus-juhla 2010 Jyväskylän kristillinen opisto

Johdanto

”He eivät nähneet ketään muuta kuin Jeesuksen yksin! (Matt. 17:8).

Spurgeon sanoo Psalmin 45. selityksessä: ”Meidän tulisi pohtia ja sulatella huolellisesti sydämissämme ja mielessämme jokaista sanaa ja runon säettä, jossa sanomme jotain niin suuresta ja ihmeellisestä asiasta kuin kuninkaallisesta Herrastamme” (I:247).

Hän on ääneti

HÄN ON ÄÄNETI, SILLÄ HÄN RAKASTAA SINUA

Sef 3:17. SRO, pääsiäislauantaina 2015

Hiljainen lauantai

Tämä päivä, hiljainen lauantai, juutalaisten sapatti, puhuu meille kirkollisessa juhlakalenterissa Jeesuksen haudassa ja tuonelassa olemisesta. Luukas 23:56 sanoo sattuvasta tästä päivästä: ”He viettivät hiljaisuudessa” (kreik. heesykhazoo. olla levollinen, rauhallinen, hiljainen, Luuk 14:3, olivat vaiti, eivät sanoneet mitään; Apt 21:14 - rauhoituimme). Tämä on hiljaisuuden ja tapahtumattomuuden lauantai.

Sivut