Uskonelämästä

Yksin Kristus

Olavi Peltola

Jeesus - kaiken keskus

Mikään ei ole sen merkittävämpää ja keskeisempää kristillisessä uskossa kuin Jeesus Kristus. Hän on kaiken keskipiste ja kaiken lähde. Hän on kristillisen uskon pääsisältö. Hänen persoonansa hallitsee kaikkea, läpäisee kaiken ja hän on kaikessa läsnä. "Kristus on kaikki" (Kol 3:11). Jos tunnet Jeesuksen, on kyllin, vaikka et muuta tuntisikaan. Jos et tunne Jeesusta, ei merkitse mitään, vaikka oppisit kaiken muun (Bugenhagen).

Vauhdilla, mutta mihin?

Kylväjän kesäpäivät 16.06.2001, Forssa, seminaari, Olavi Peltola

Ihminen on aina liikkeellä

Paikalleen emme voi jäädä. Emme tänäänkään. Pian meidän on tästäkin tilanteesta lähdettävä liikkeelle. Vaelluksemme jatkuu.
Oikeastaan koko elämämme on ollut tällaista jatkuvaa liikkeelle lähtöä ja liikkeellä olemista, jatkuvaa vaeltamista. Ilman sitä emme olisi nytkään täällä. Jostakin tulemme ja johonkin menemme.

Vapaus harhateillä

Olavi Peltola

Vapauteen Kristus on vapauttanut, mutta…

Paavali on vakuuttanut galatalaiskirjeessä, että Kristus on vapauttanut vapauteen kaikki, jotka uskovat häneen (Gal 5:1). Kristus on lunastanut lain alaisina elävät vapaiksi lain kirouksesta (4:5; 3:13). Hän on kutsunut seuraajansa vapauteen. Siksi on mieletöntä, jos uskovat alkavat uudelleen turvautua lain täyttämiseen (3:1; 4:9; 5:1). He alistuvat silloin lain orjuuteen ja joutuvat eroon Kristuksesta, armon ulkopuolelle eikä Kristuksesta ei ole mitään hyötyä (5:2).

Uskon Pyhään Henkeen

Raamattuluento 02.10.1995

"Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä ISÄN JA POJAN JA PYHÄN HENGEN NIMEEN ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää" (Matt 28:19-20). "HERRAN JEESUKSEN KRISTUKSEN ARMO JA JUMALAN RAKKAUS JA PYHÄN HENGEN OSALLISUUS olkoon kaikkien teidän kanssanne" (2 Kor 13:13).

Kristus kaikki kaikessa

Tyydy ristiin

16.02.2002 Hakunilan kirkko, Olavi Peltola

Jumala ilmoittaa itsensä ja toimii alhaalla.
Kristitylle Ihmisen Pojan kärsimys on mitä keskeisin uskon totuus. Paavali jopa sanoo: ”Pois se minusta, että minä muusta kerskaisin kuin meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen rististä, jonka kautta maailma on ristiinnaulittu minulle, ja minä maailmalle!” (Gal 6:14). Kristuksen ristin kärsimyksessä on uskomme perustus.

Suuri kärsijä

Olavi Peltola

Jeesus Kristus Jumalan maailmansuunnitelman keskuksena

Ihmistä koskevan Jumalan maailmansuunnitelman keskuksessa on hänen Poikansa Jeesus Kristus. Mitä tällä väitteellä tarkoitamme?

Etsimme siihen vastausta Heprealaiskirjeestä. Kirje alkaa ihmeellisellä Jeesuksen Kristuksen suuruuden ylistyksellä. Samalla tavoin alkaa myös Johanneksen evankeliumi (Joh 1:1-14).

Sivut