Sielunhoidosta

Usko ja hulluus

2000, Olavi Peltola

Tavallisen sielunhoitajan näkökulma

En lähesty tätä aihetta jonkun psykologin tai psykiatrin kannalta, vaan sielunhoitajan näkökulmasta. Koen itseni aivan tavalliseksi ja kovin usein peräti epäonnistuneeksi sielunhoitajaksi. Ehkä juuri omien epäonnistumistansa tähden uskaltaakin jotakin vaatimatonta sanoa tästä suuresta ja tärkeästä aiheesta.

Epäonnistunut sielunhoitaja

Tyydy kärsimykseesi

Hyvinkään Vanha kirkko 04.12.2003

Otsikkomme johtaa meidän kolmen syvästi koko elämäämme koskettavan asian äärelle. Ensimmäisenä on kärsimys. Siitä ei ole mukava puhua. Nuorempana saattoi vielä kuvitella, ettei koko asia kosketa minua. Mutta vähitellen on oppinut näkemään, että kärsimys on osa jokaisen ihmisen elämää. Näin silloinkin, vaikka emme sitä ulkopuolisina näkisikään ja vaikka asianomainen ei koskaan siitä puhuisi.

Toinen asia otsikossamme sisältää rohkean väitteen. Väitämme, että aina ja kaikki kärsimys on meille Jumalan antamaa.

Sielunhoitajan valta ja vastuu

Raamattuopisto, 10.3.91, Olavi Peltola

1. MUUTAMIA ESIMERKKEJÄ IHMISEN VALLASTA TOISEEN IHMISEEN

Erään hengellisen liikkeen keskeiset johtajat allekirjoittivat aikoinaan lausunnon liikkeensä toiminnasta ja sielunhoitajien mahdollisesta suhteesta hoidettaviin. Lausunto oli annettu Helsingin Hovioikeudelle.

Roseniolainen herätyskristillisyys

C.O.ROSENIUS ja roseniolaisen herätyskristillisyyden ominaispiirteitä
STI, Tiililä-seura 02.04.2005, Olavi Peltola

ELÄMÄN LEIPÄ - MERKILLINEN KIRJA

Otamme käteemme C.O. Roseniuksen kirjoituksista kootun jokapäiväiseksi hartauslukemistoksi tarkoitetun Elämän leivän. Se on varsin merkillinen kirja. Se on sitä jo senkin tähden, että sitä on painettu sen alkuperäismaassa Ruotsissa kaksi miljoonaan kappaletta. Skandinavian maissa ei ole toista hengellistä kirjaa, joka pääsisi lähellekään samaa määrään. Raamattua ei painosmäärissä voita yksikään kirja maailmassa.

Sivut