Suuret Profeetat

Daniel

Olavi Peltola

TEEMA
Jumalan valtakunta voittaa maailman valtakunnat.

AVAINJAE
Jumala, jota me palvelemme, pystyy pelastamaan. Ja vaikka niin ei kävisikään, kuningas, saat olla varma siitä, että sinun jumaliasi me emme palvele Dan 3:16-18.

Valitusvirret

Olavi Peltola

TEEMA
Herran lyömänä

AVAINJAE
Herran armoa on se, että vielä elämme, hänen laupeutensa ei lopu koskaan. Joka aamu Herran armo on uusi, suuri on hänen uskollisuutensa Valit 3:22-23.

Jeremia

Olavi Peltola

TEEMA
Tuomion on pakko tulla.

AVAINJAE
Iankaikkisella rakkaudella minä olen sinua rakastanut, sentähden minä olen vetänyt sinua puoleeni armosta Jer 31:3, vk, (Minä olen sinua aina rakastanut, Israel, siksi vedän sinua luokseni uskollisesti).

Jesaja

Olavi Peltola

TEEMA
Tuomion jälkeen tulee armo.

AVAINJAE
Meidän rikkomuksemme olivat hänet lävistäneet ja meidän pahat tekomme hänet ruhjoneet. Hän kärsi rangaistuksen, jotta meillä olisi rauha, hänen haavojensa hinnalla me olemme parantuneet Jes 53:5.

Suuret Profeetat

Miten opiskelemme profeettojen kirjoja?

VT:n profeettojen kirjoja opiskelemme kahdessa osassa. Ensin perehdymme neljään ns. suureen profeettaan, Jesajaan, Jeremiaan, Hesekieliin ja Danieliin. Heitä kutsutaan suuriksi lähinnä siksi, että heidän kirjansa ovat pitkiä. Tässä osassa on myös Valitusvirret, joka muotonsa puolesta voisi kuulua myös Runollisiin kirjoihin.