Vanha testamentti

Psalmit

RAKASTETUIMPIA RAAMATUN KIRJOJA

Psalmi 1, Kylväjä 12/2008

Psalmit ovat Raamatun rakastetuimpia ja luetuimpia kirjoja. Monet kristityt eivät luekaan VT:sta juuri muuta kuin psalmeja. Psalmeista löydämmekin monet uskomme ydintotuudet. Ennen kaikkea psalmien äärellä Jumalan lapset ovat saaneet oikeita sanoja sydämensä iloille ja suruille ja ammentaneet luottamusta Herraan.

Ester-Esra

VAIKKA KOETTAA, EIPÄ HYLKÄÄ HERRA

Esra 1-2, Kylväjä 3/2006

Lähetystyön eräs tavoite on antaa kullekin kansalle Raamattu sen omalla kielellä. Vaikka äidinkielellä olisikin Raamattu, niin jos sitä ei lueta, ei Raamattu kykene auttamaan todelliseen Jumalan tuntemiseen. Raamattu avautuu vain sille, joka suostuu sitä kärsivällisesti lukemaan koko elämänsä ajan.

Ensimmäinen Samuelin kirja

Olavi Peltola

YKSIN HERRALTA TULEE APU

Sanan sivu Kylväjä 8/2000

Ensimmäisessä Samuelin kirjassa alkaa uusi vaihe Jumalan maailmansuunnitelman toteutumisessa. Lyhyen ajan kuluessa tapahtuu paljon sellaista, jonka vaikutus tuntuu vuosituhansia myöhemminkin. Välillä taas on pitkiä ajanjaksoja, jolloin näyttää siltä kuin Jumala vaikenisi täysin eikä hänen valtakuntansa asia menisi eteenpäin. Tällöin Jumalan kansan on opittava elämään uskossa, joka luotaa mitään näkemättä tai kokematta.

Kolmas, neljäs ja viides Mooseksen kirja

Olavi Peltola

HERRALLE MIELUISA

Monelle Kolmannen Mooseksen kirjan lukeminen on koko Raamatun lukemisen koetinkivi. Se näyttää olevan täynnä käsittämättömiä ja vieraalta tuntuvia yksityiskohtia. Juuri tätä kirjaa lukiessamme tuntuu kuin verho olisi silmiemme edessä. Emme ymmärrä, miten tämä voi ollenkaan puhutella ketään ja miten sen sanoma soveltuu omaan elämäämme. Sehän näyttää olevan täynnä käskyjä, joista suurinta osaa ei ole vuosituhansiin missään noudatettu.

Toinen Mooseksen kirja

Olavi Peltola

ÄLÄ HELLITÄ

Raamatun toinen kirja alkaa Jumalan lasten ahdistuksen kuvauksella. Uskovilla ei silloinkaan ollut kovin helppoa. Eräs tuskan aihe oli jo siinä, että he erottautuivat kansan enemmistöstä. Vähemmistö joutuu herkästi epäluulon kohteeksi. Heidät koetaan poliittisesti vaaralliseksi (2 Moos 1:10). Heitä pelätään ja aletaan vihata (1:12, KR 92).

Sivut